Over ons

CoderDojo Groningen heeft als “thuisbasis” de ruimte van i.turn.it op de Oosterstraat 52 in Groningen. Naast CoderDojo worden daar ook andere evenementen georganiseerd. Zie daarvoor hun site.

Het is onze bedoeling dat er iedere maand een keer een Dojo wordt gehouden, een evenement die toegankelijk is voor iedereen. Voor de verschillende leeftijdsgroepen en niveau zullen verschillende ‘tracks’ worden georganiseerd. Hou onze agenda in de gaten voor de opties en schrijf je tijdig (gratis) in!

We werken aan verschillende tracks:

  1. Een volledig georganiseerd programma om kennis te maken met programmeren. Wij nodigen daarvoor bijvoorbeeld een schoolklas uit
  2. Een begeleid programma met een plenaire instructie. Daarna kunnen parallelle stromen afzonderlijk aan de slag met thema’s als Scratch en HTML. Dit betreft een open inschrijving
  3. Bring your own project. Hiervoor is enige voorkennis nodig, uit bijvoorbeeld één van de andere tracks. Ook deze Dojo betreft een open inschrijving

Op een Dojo kun je je eigen laptop meenemen maar uiteraard ben je ook welkom wanneer je die niet hebt of kunt lenen van een oudere broer/zus of ouders. We hebben ook een aantal computers die door deelnemers gebruikt kunnen worden.

We sluiten niet uit dat er ook “pop-up DoJo’s” zullen komen, mobiele Dojo’s waarmee we naar andere locaties kunnen. Informeer ook naar de mogelijkheden voor een besloten Dojo voor bijvoorbeeld schoolklassen. Wij vinden het namelijk belangrijk om ook kinderen in aanraking te laten komen met programmeren waarvoor dat niet vanzelfsprekend is. 

Foto’s van afgelopen evenementen staan op onze facebook pagina en we posten regelmatig berichten op onze twitter (@CoderDojo050).